de mannetjes en de reigers

Vandaag streelde mijn jongste zoon de zee. Voor het eerst in zijn 1 jaar en vier maanden leven. Hij streelde ze met een ontzettende precisie. Een golf verder sprong mijn oudste zoon zonder omkijken de zee in om zijn “keepersmoves” te oefenen. Een kop vol zout later liggen ze op elkaars buik naar elkaar te kijken. Een observatie van jong naar jong.Daarnaast ligt mijn vrouw, ze kijkt, geniet maar is altijd in de weer met de kleinste en de eeuwige oudersvragen vliegen in slagorde door het luchtruim.

We zijn op de plek waar we drie jaar geleden getrouwd zijn. Een prachtig afgelegen plek op deze aardbol. Sindsdien zijn we hier niet meer geweest. Het was een dag waar we onze namen in de lucht schreven. De lucht is er en ons verbond niet te wissen. Onze naaste familie en vrienden schreven mee aan deze dag. En terwijl de luchten hier grillig wisselen zoek ik de avondlucht op nadat ik het nieuws las dat de gedreven Marleen van Ouytsel deze wereld heeft verlaten.. Marleen leerde ik kennen als lid van de raad van bestuur van HETPALEIS in Antwerpen en later als hoofd van het Vredescentrum. Toen ik onlangs het roer overnam bij HETGEVOLG in Turnhout was zij bij de eersten om me alle geluk toe te wensen en maakte we de afspraak dat we elkaar gauw weer mochten ontmoeten. Die afspraak is er niet meer van gekomen. Op het pad waar ik hier loop had ik ook mijn laatste gesprek met Bert, hij vocht toen een oneerlijke strijd. Terwijl we hier op dit pad de toekomst bespraken zat er een reiger aan de kant van de weg. Dezelfde reiger die me elk jaar rond de sterfdag van mijn vriend Dimitri komt bezoeken. En nu ik hier loop zitten er twee reigers aan de kant van de weg. Ik herken hun blik, ik weet dat zij het zijn maar dat geloof hou ik voor mezelf. Ze overschouwen de mannetjes die met voorzichtige vingers hun namen in de lucht, het water en het zand schrijven. Ze houden van het leven. Ze geven het leven vleugels.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s