busjes zonder thuis.

Goethe schreef, “als je mensen behandelt zoals ze zijn, zullen ze zo blijven. Als je mensen behandelt zoals ze kunnen zijn, worden ze ook zo.” . Zo is het maar net. In mijn zoektochten hoe je – ver weg van alle favoriserende educatieve boxen – mensen beter kan laten functioneren is de sleutel tot slagen het stimuleren van mensen waarvan algauw gedacht wordt  dat ze worden aangetrokken door een elktromagnetisch veld dat hen de rest van hun leven spijkers laat sorteren of etiquette s plakken. Ook op zichzelf. Ik werk altijd heel intuïtief als een blinde door een onbekend gebouw kom ik door dit vermogen  algauw tot verbindingen met mensen die in het grootste gemene deel van deze maatschappij geen “klik” vinden. En toch blijven er mensen tegen dat deze mensen andere stappen zetten dan zij voor hen hadden voorzien. Is het uit bescherming dat ze de verwachtingen die zij hadden uitgetekend voor persoon X of Y willen waarmaken of is het uit onwetendheid?  Als dit voorkomt probeer ik dit te begrijpen maar steeds minder kan ik begrip tonen. In dure studies lees je dan over cultuur en subculturen en waar mensen en hoe mensen dan in een proces van jaren bepalen waar ze terecht zullen komen. Wel, ik kan u zeggen dat er ontzettend veel mensen zijn en steeds meer en meer die niks bepalen maar bepaald worden. Onder het mom van zorg en bezorgdheid onder het mom van wetenschap of misschien wel onverschilligheid. De laatste dag van dit schooljaar rijden er tientalle busjes door dit land die kinderen ophalen die geen thuis hebben omdat ze simpelweg geen thuis hebben of soms omdat het beter voor hen is geen thuis te hebben. Een klein deeltje van deze groep begeleid ik deze zomer bij Bethaniën in Hasselt en Genk. Van de allerkleinste tot de allergrootste. Maar vooral begeleid ik het team dat dagdagelijks deze kinderen en jongeren begeleid. Mijn functie: “mind opener”. Vanuit mijn creatief en intuïtief denken de andere kant van deze mensen laten zien en hun eigen sterkte(s) naar boven laten komen.  Eind augustus tonen we de processen maar bovenal de mensen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s