Le chat

Uit het ruisen van de zee komen de mooiste melodieën. In voorbereiding naar het nieuwe seizoen en om het oude van me af te schudden was ik enkele dagen naar zee getrokken. In het appartement van een heel goede vriend zocht ik herinneringen op. En nu staat dat appartement te koop. Het gekke – bijna toevallige – is dat mijn zoon en ik er tot nu toe elk jaar van z’n prille leven een paar dagen hebben doorgebracht; samen in de zee door het zand.  En als iedereen al lang slaapt is het tijd voor “le Chat”, een pracht – film die zo puur en ontwapenend is dat hij me telkens weer uitdaagt om de dramaturgie waar ik mee bezig ben uit te zuiveren of anders te bekijken. Maar nu staat het appartement te koop . En zo gaat dat, soms stopt de tijd en dan gaat het ruisen van de zee voort. En hoe hard je er ook aan vast wil houden; de tijd gaat voort en dus de dag en dus wat ze noemen het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s