dakloze lek

Het druppelt in dit land. Er zit een lek in mijn dak, een gat dat daar bewust gemaakt is voor de uitlaat van een hightech warm water ketel…Toen ik de installateur belde zei hij me dat het niet zo ongewoon was dat het lekt omdat er nu veel water valt. Een heel chinees antwoord. Zo vroeg ik in China of de mensen die daar onder kartonnen dozen liggen te slapen – net zoals bij ons – daklozen zijn? En nee, dat zijn ze niet.Het zijn werkzoekende die nog geen onderdak hebben gevonden. En kan je ze ongelijk geven? Nee, dat kan je niet want je weet het niet en als het je niet weet dan moet je je kop erover houden. En dat zouden veel mensen bij ons op hun beurt weer in hun oren moeten knopen zodat bakken onzin vermeden worden. Maar ondertussen regent het, is er een lek, zijn in kartonnen slapende mensen gewoon dakloos en lult een groot deel van de mensheid zonder gene over dingen waar ze niks vanaf weten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s