Ik ga naar het buitenland maar ik wist het niet!

Zie hier, ik wist het niet. Een dronken cultuurbarbaar feliciteerde me met de “internationale erkenning”. Ik wist niet waar hij het over had. Ik ben gaan zoeken en ja hoor, zie!

“Vlaams cultuurminister Bert Anciaux start deze week in samenwerking met de vier kunstensteunpunten een internationale promotiecampagne voor ongeveer 150 kunstenaars, ensembles of gezelschappen uit verschillende kunstendisciplines: architectuur, audiovisuele kunsten, beeldende kunsten, muziek en podiumkunsten. ARTS FLANDERS 08 bevat vijf publicaties en bijhorende dvd’s of cd-roms die telkens een prikkelende staalkaart bieden van zowel gevestigd als jong talent. Per discipline worden ook de recente tendensen besproken. Voor de selectie stonden de vier kunstensteunpunten garant: het Vlaams Architectuurinstituut (VAi), het instituut voor beeldende, audiovisuele en mediakunst (BAM), Muziekcentrum Vlaanderen en het Vlaams Theater Instituut (VTi). De inhoud van de publicaties zal tweejaarlijks geactualiseerd worden.

De compilatie podiumkunsten stelt de individuele kunstenaar centraal en is een staalkaart van het diverse aanbod op de Vlaamse podia. Voor de publicatie selecteerde VTi 31 portretten van eigenzinnige makers – performers, choreografen, theatermakers… – met internationaal potentieel. De aanvullende cd-rom bevat videocompilaties met fragmenten die de artistieke stem van elke geselecteerde verduidelijken. De videofragmenten zijn ook te bekijken op de homepage van VTi: www.vti.be. De geselecteerde kunstenaars zijn: Simon Allemeersch, Mesut Arslan, Heine R. Avdal, Chokri Ben Chikha, Ugo Dehaes, Andy Deneys, Manah Depauw, An De Donder, Tom Dupont, Mette Edvardsen, Ruud Gielens, Inne Goris, Tarek Halaby, Mieja Hollevoet, Mette Ingvartsen, Eric Joris, Edit Kaldor, Stef Lernous, Kate McIntosh, Bart Meuleman, Hanneke Paauwe, Stefan Perceval, Arco Renz, Raven Ruëll, Wayn Traub, Tine Van Aerschot, Lotte Van den Berg, Hans Van den Broeck, Sanne van Rijn, Benjamin Verdonck en Kris Verdonck.

De publicaties, dvd’s en cd-roms werden vormgegeven door Geoffrey Brussato en zijn in het Engels opgesteld. Via de internationale culturele attachés, de Vlaamse vertegenwoordigers, Internationaal Vlaanderen en de internationale pers zullen ze nog voor het einde van het jaar hun weg vinden naar het buitenland. De verschillende steunpunten zorgen binnen hun discipline ook voor een afzonderlijke internationale communicatie.”

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s