Paleisdebutanten.

Sam Bogaerts  is al eeuwen een monument in het theaterlandschap. Sam was mijn mentor bij mijn eerste regie, “Solidatus!” bij Victoria  in Gent. Het Paleis is een theaterhuis dat mij zeer genegen is en deze twee komen nu samen in de paleisdebutanten.Een project dat beginnende theatermakers de tijd, plaats en begeleiding geeft om te laten ontstaan wat er is en dat onder de arm te nemen. Sam zegt hierover:

“Intuïtie. Ik zoek een combinatie van sterke acteurs en mensen die zelf dingen kunnen maken. Dit is geen toelatingsproef voor een toneelschool. Ik oordeel zuiver subjectief. Je kijkt graag naar iemand – of niet. Er hoeven geen grote ideeën achter te zitten. Maar de tragedie en de komedie van leven en dood zitten in alles wat ik doe. Hoe prettiger je het vindt om te leven, hoe erger het is om oud te worden en dood te gaan.”

En dat begrijp ik, deze editie zal ik met gepaste spanning volgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s