een hoofd van hout.

 

Gisteren was het de première van \”WIJ?\”, een  project dat ik gemaakt heb met de jongens van het vierde jaar houtbewerking van het Vti van Kontich, beroepsonderwijs. Waarom? Omdat ik heel sterk geloof dat er in deze maatschappij te veel mensen niet de kans krijgen om hun talenten te ontwikkelen. Omdat er al te gauw een stempel op iemand wordt gedrukt. Omdat het in hokjes denken in deze wereld mensen zogenaamd structuur geeft maar ook veel mensen in het foute hokje stopt. Om te laten zien dat het niet zo is dus. De mannen hebben het door wie dat ze zijn en op hun manier fantastisch van af gebracht.

 

En terwijl ik op de première was kreeg  ik telefoon van de moeder van mijn zoon dat ik zijn beer vergeten was. Ook mijn zoon stond  beteuterd op mijn antwoordapparaat, “je bent mijn beer vergeten, Dada.” Op dat soort ogenblikken zou ik me zelf wel met mijn  hoofd door de muur kunnen slaan. Ik ben het oprecht vergeten maar zijn beer is alles voor hem. Verdomme, vader. Waar was ik mee bezig? Met je hoofd in het hout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s