Wie is Electrabel?

Ik heb vorig jaar een huis gekocht. Dat huis bestaat uit twee appartementen. Ik woon voorlopig in het bovenste appartement in afwachting van de verbouwingen. Vorige week kreeg ik van Electrabel het heugelijke nieuws dat ik voor het benedenverdiep centjes terug trok, logisch want dat verdiep staat leeg en daar wordt niks verbruikt. En dat ik voor het appartement dat ik betrekt 918,30 euro moet bijbetalen. Ik verbruik dus veel meer dan mijn voorganger hier. Dat kan en dat vindt Electrabel ook en dus hebben ze, naast de berekening van mijn verbruik, een flink forfaitair bedrag bij zowel elektriciteit als aardgas gerekend. Dat trekken ze dan later weer af maar niemand kan me zeggen waar deze bedragen vandaan komen. Wat de logica is? Ik vraag het aan de energielijn stuurt en die stuurt me naar de post, de post zucht en zegt dat ze van Electrabel ook geen uitleg krijgt. Ik vraag het via het elektronische vragenformulier van Electrabel maar nog steeds is het windstil. Wie is die Electrabel? Is dat echt die oude man die de fondsen van prins Laurent beheert? Ik  heb vorige week op het nieuws gezien dat hij d’r moe uitzag maar hij verdiend goed me dunkt en als je goed verdiend moet je d’r ook iets voor over hebben, hé! Ik stel me nu voor dat hij vermoeid aan zijn tafel zit met naast hem prins Laurent en dan zijn ze hun geld aan het tellen en dan flikkert er een lamp. Ze kijken beide naar boven, naar de flikkerende lamp dus, en dan zegt Laurent:” we moeten een maatschappij oprichten die zoiets tegen gaat.” En dan zegt zijn fondsenbeheerder: “maar dat bestaat al heel lang, dat heet Electrabel en daar vragen we veel geld en geven geen uitleg en het strafste van al is dat is dat niemand protesteert.” En dan gaat de camera naar beneden en zitten op een oneindige berg van overschrijvingsformulieren. En daar helemaal beneden zit een kantoorklerk met een groot rekenmachine die zich dodelijk amuseert met allemaal cijfertjes die door de lucht dansen als van die lichtlijnen. En de slagzin is: “Electrabel, niemand die weet dat hij zo heet.” En daar dan een lachend lichtgevend gebit achter van de fondsenbeheerder van prins Laurent. Kafkaiaanse toestanden, dames en heren. Ondanks alles blijven ze het in stand houden. Ik weet niet wie het nog leuk vindt maar het is er nog steeds!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s