Het OCMW van de kunsten

Deze week vroeg iemand me of HETGEVOLG het OCMW van de kunsten is en of het dan wel in het kunstenveld thuishoort? “Er is al zo weinig budget voor echte artiesten!”, ging hij verder.  Als je vindt dat mensen een stem geven iets voor het OCMW is dan misschien wel ja.

Dat zijn mensen die eenzaam zijn en dat zijn er heel veel. Dat zijn mensen met beperkingen die elke dag het gevecht met hun lijf en hoofd aan gaan. Dat zijn kinderen die vertellen hoe ze hun vriendjes voor dood hebben achter gelaten in de woestijn. Dat zijn mensen die in autokoffers naar hier zijn gereisd en in onmenselijke omstandigheden hun leven proberen op te bouwen. Dat zijn mensen die alles verloren zijn in een brand. Dat zijn mensen die gezelschap zoeken. Dat zijn mensen die hun hele leven lang vernederd zijn door ouders, door partners, door kinderen en die opzoek zijn naar die plek waar ze wel waardering krijgen. En dat doen we bij HETGEVOLG. We geven ze een stem en zetten wie ze zijn in om verhalen te delen, om theater te maken, om de kracht van kunst te ontdekken. “Maar dan geef je ze hoop?! Dat is nog erger!”, riep de man en liep weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s