een plek

Ik zit onderuit gezakt in mijn stoel en denk aan de plannen die nog gemaakt moeten worden. Er zijn er veel. Gelukkig maar. Zou ik zigeunerbloed hebben? Zou het schippersverhaal er iets mee te maken hebben? Ik blijf nooit op één plek. O geloof me, ik zou graag eens een tijdje op één plek blijven. De aard van mijn bestaan laat het niet toe. In tijden van algehele paniek zoek ik naar een uitdaging met als duidelijk doel: één plek. Soms solliciteer ik zelfs. Omdat ik nieuwsgierig ben naar nieuwe plekken en uitdagingen. Maar net op het moment dat je moet beslissen haak ik af voor één plek. Omdat één plek stil staat en de vraag is dan om iets aan die stilstand te doen of het nog niet te doen terwijl die of niemand er is.” Wacht, tot hij weg is….”. Als ik dan vraag wanneer hij weg is dan weet ik ook dat er de komende vijf jaar niks zal veranderen. Betaald worden om onderuit gezakt in een zetel te zitten wachten tot er ruimte is maar misschien ben ik dan zo verknocht aan die zetel dat ik niet meer wil dat er iets verandert. Maar wat moet het fijn zijn te weten dat je altijd naar die eene plek kan al was het maar om te weten dat ze er is. Steeds minder hebben we van die plekken omdat ze er niet meer zijn, omdat de ruimte weg is, omdat de fabrieken sluiten. Ik zie rond me mensen in paniek opzoek naar zo’n plek die voor hen dikwijls ook samen hangt met middelen verdienen en de rust die die middelen met zich meebrengen. Een dropje smelt weg op mijn tong, ik creëer die plek in mijn hoofd omdat ik dat kan. Ik oefen het elke dag. Eén plek, de beste en die deel ik met mijn geliefden. Maar de druk om mijn plek af te staan wordt groot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s