Langs de zee (via Spanje) naar Parijs.

Na de premiere van een voorstelling is er altijd het verlangen om langs de zee via Spanje naar Parijs te wandelen. Onderweg eten en drinken, in m’n eigen hoofd weg zinken en luisteren naar de verhalen van passanten die net als ik onderweg zijn naar een andere bestemming. Vele jaren geleden was het een traditie, me even laten wegzinken aan de zee. Verliefd worden op de golven in stille cafés om na een paar dagen weer naar huis te komen en te weten dat het thuis goed is.  Thuis is het goed. Er liggen een paar uitnodigingen om naar de zee te gaan en verder tot in Spanje zijn er plekken die vragen wanneer ik langs kom? Om het hoofd leeg te maken, eten en drinken, luisteren naar verhalen, onmogelijke nachten. Voor me staat een vrouw van in de dertig, ze slaat haar armen om me heen. “Jij verdubbelt zoveel mensen hun levensgenot door je werk!”. Ze volgt veel cursussen, ze zoekt, niet alleen naar zichzelf bovenal naar vriendschap. In het land van de cursussen en trainingen zie ik veel eenzame mensen. De eenzaamheid valt op doordat ze ze proberen te delen met geforceerde sloten en ontbijt. Op korte termijn zoeken ze elkaar op in kantines en delen elkaars klachten maar hun spinnen houdt niet op. Moet niet ophouden. Hun kostbaar weefsel blijft van hen. “Ja, ja, je zou een centrum moeten oprichten waar mensen zich verder kunnen verdiepen in jouw werkwijze, ’t is een enorme hype!”.  Het zou veel breder moeten zijn dan tijdelijke slogans en de enorme hype die er nu heerst rond alles wat coach is; coaching,  coaching body and soul, coaching filosofie, couching, cachou…. Maar de vrouw heeft gelijk de mogelijkheden zijn pijnlijk groot maar ze blijven wel de mijne. Zoals vallen geen enkele betekenis heeft als je hoogtevrees hebt, het is een uitgangspunt waardoor je niet verder kan.De absolute sprakeloosheid. Lange wandelingen langs de zee via Spanje naar Parijs en onderweg ankerplaatsen maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s