Recensies “Tocht van de Olifant”.

*“Dit is een sterke voorstelling, die het moet hebben van zijn poëtische kracht en theatrale verbeelding.”…COBRA.be

*“In De tocht van de olifant beweegt de olifant zelf niet, maar zet hij alles rondom zich in beweging – niet in het minst de gedachten van het publiek. Dat is de verdienste van José Saramago’s roman, maar ook van Stefan Percevals sobere en juiste regie bij HETPALEIS…..De hele productie deint mee op eenzelfde onverstoorbare tred, en dat brengt een weldadige rust met zich mee. De muziek krijgt de ademruimte die haar toekomt, het spel van Eggers en Van Eeghem is ingetogen, tot nederigheid gedwongen door de olifant, lijkt het wel….” De Morgen.

*“Je verbeelding wordt geprikkeld door de rijke muziek, het heldere verhaal en de speelse regie. Zo kleur je zelf het zwarte en schemerig belichte scènebeeld in. Het maakt De tocht van de olifant tot een intrigerende reis die de (vaak) botte houding tegenover ‘de ander’ – meer bepaald: vreemden en dieren – subtiel schetst.” Knack.

 

*“Dit was super, zo intimistisch, zo grappig, met zoveel diepgang toch ook !  Hoe je met suggestie, weinig acteurs, weinig kleur, …  zo’n levendige en duidelijke voorstelling kan krijgen….Dit was een magisch sprookje !” Goedele.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s