De tocht van de olifant.

 

VOOR VOLWASSENEN EN HUN KINDEREN VANAF 10 JAAR

In 1551 schenkt Koning Jan III van Portugal zijn neef Maximiliaan van Oostenrijk een olifant als huwelijksgeschenk. Het lieve dier moet te voet van Lissabon naar Wenen, een spannende en bijna krankzinnige reis. De olifant Salomon, zijn Indiase menner Subhro en een karavaan van sjouwers, ossen, muilezels, ruiters en een commandant passeren tijdens hun barre voettocht meerdere landsgrenzen en ontmoeten veel volk, elk met hun eigen verhaal. Nobelprijswinnaar José Saramago baseert zich voor zijn roman De tocht van de olifant op ware feiten. Het verhaal biedt een scherpe observatie van een kortzichtige en lichtgelovige maatschappij. Soms ironisch, soms hilarisch en altijd met de nodige relativering. De olifant smeedt banden waar mensen in gebreke blijven.

Auteur en regisseur Stefan Perceval maakt op vraag van HETPALEIS van De tocht van de olifant een leeftijdloze voorstelling. Eerder neemt hij met U bent mijn moeder, oorspronkelijk een theaterstuk voor volwassenen, zonder moeite zowel volwassenen als kinderen mee in een intrigerend en persoonlijk verhaal. De vermaarde pianist en componist Jef Neve componeert muziek bij De tocht van de olifant

Bewerking en regie: Stefan Perceval – Naar A Viagem do Elefante van José Saramago vertaald door Harrie Lemmens – Spel: Sien Eggers, Marc Van Eeghem – Compositie: Jef Neve – Uitvoering muziek: Bram Weijters – Scenografie: Jan Strobbe, Sammy Van den Heuvel (stage)- Lichtontwerp: Frank Haesevoets – Kostuumontwerp: Barbara De Laere – Dramaturgie: Jelte Van Roy

De voorstelling speelt in de Grote zaal van HETPALEIS van 11/2 t/m 9/3/12 en op 29/4/12 en gaat op reis in Vlaanderen van 16/3 t/m 28/4/12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s