de stempel die niet bestaat.

Ik sta samen met mijn vrouw voor een loket van het district waar we wonen.  Een loket waar we eerder al stonden omdat dit land grossiert in stempels. Toen moesten we ons daar aanmelden omdat mijn vrouw uit het hoge noorden komt en ze maar niet begrepen dat ze naar hier kwam voor “de liefde” . Dat stond namelijk niet in haar nieuwe gestileerde computerprogramma. De vrouw zei toen dat ze verder niks voor ons kon betekenen en dat we de hele onderneming maar opnieuw moesten starten. Toen ik haar zei dat dat echt niet kon snauwde ze me toe dat ik maar in m’n eigen land moest blijven. Gelukkig was mijn vrouw zo koel om me van het loket te verwijderen want een ongekende woeduitbarsting maakte zich meester van me.  Diezelfde dag heb ik klacht ingediend bij de ombudsvrouw van de stad Antwerpen maar zei schreef me enkele weken later terug dat ik ook onbeleefd was geweest. Dat hielp dus niet. Maanden later kreeg ik een enquêteformulier van diezelfde ombudsvrouw met de vraag of ik “goed was verder geholpen door onze diensten?”. Wel, ik weet waar ik in de toekomst mijn kont mee afveeg.   Dus daar stonden we weer, een stempel halend. Het vrouwtje had ondertussen wel al een cursus “grijnzen voor dummies” gevolgd. De mensen voor ons werden desondanks met een kluitje in het riet gestuurd want als je wil dat ze jou helpen moet je niet bij deze dienst zijn.  Wij hadden gelukkig enkel een stempel nodig…mevrouwtje grijns bekeek het formulier en meldde ons dat zij niet bevoegd was om daar een stempel op te zetten, sterker nog dat niemand in dit gebouw ons kon helpen. “Er wordt hier namelijk gevraagd naar een stempel die niet bestaat.”,grijnsde ze verder. Het surrealisme bereikt dagdagelijks een hoogtepunt in dit land waar mensen zoals ik een loopbaan kunnen uitbouwen, ook dat is – geef ik eerlijk toe- surrealistisch. En de stempel die niet bestaat vind ik echt – op de valreep – de beste uitvinding van het voorbije jaar. Volhouden, we gaan er voor, na de stempel die bestaat;  de administratie die niet bestaat! Gewoon toegeven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s