cultuur, het perfecte glijmiddel

Kris Dierickx, directeur van Flanders House in New York

Waar besteden jullie het meeste geld en aandacht aan?

Dierckx: Cultuur. Dat is het perfecte glijmiddel. Door belangstelling te wekken voor de Vlaamse culturele productie kweken we belangstelling voor andere Vlaamse producten, voor Vlaanderen als bestemming voor toerisme en investeringen. Zo hebben we onlangs de openingsreceptie gefinancieerd van het nieuwe Museum of the Moving Image. Door dat te doen trekken we de aandacht op het feit dat 90 procent van de projectors in het museum van Vlaamse makelij -Barco- zijn en op het feit dat een van de meest opvallende installaties in het museum het werk is van ‘Workspace Unlimited’, een door Vlamingen gesticht new media-art collectief. En natuurlijk zorgen we ervoor dat de gasten op de receptie kennis maken met Vlaams bier en andere lekkernijen van bij ons.

1 Comment

  1. Someone essentially lend a hand to make critically articles I’d state.
    That is the first time I frequented your website page and up to now?
    I amazed with the analysis you made to make this actual post incredible.
    Excellent activity!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s