zeehonden en verbeelding.

Bas Heijne schrijft:

” Het is (aan de kunstenaar) om een doods en afgevlakte beleefde werkelijkheid nieuw leven in te blazen, het is zijn “taak” om te onderzoeken wat een individu tegenover het massale kan stellen, hij is als geen ander in staat te onderzoeken hoe de eindeloze stroom kunstmatige sensaties zich verhoudt tegenover de eigen ervaring. Dat is voor mij engagement….

….Laat de zeehonden gered worden door soapacteurs, voedselpakketten voor Sarajevo inpakken is geen taak voor de kunstenaar maar voor iedereen. Het menselijke bewustzijn en de menselijk ervaring vormen het domein van de kunstenaar. Nu dat domein dreigt te worden weggevaagd door een wereldwijde beweging die nietszeggende gelijkmatigheid en veralgemeniserende ervaringen nastreeft, kan de kunstenaar weer een rol in de wereld spelen. Die rolt vervult hij zoals altijd: via de kracht van zijn verbeelding.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s