is u de kleinzoon van Buster Keaton?

Een vrouw van in de tachtig spreekt me aan. Ze ziet er uit als wat ze in haar tijd een “fatsoenlijk iemand” noemde. Ze stond me al een tijdje aan te kijken en ik haar omdat ik graag naar mensen kijk. Ik vraag me dan af wat er achter de façade zit? Soms schieten er dan verhaallijnen door mijn hoofd die ik snel noteer want net zoals mijn gedachten zijn ook mijn ideeën vluchtig. Soms zijn de gedachten zo laag- bij – de – gronds dat ze zelfs niet de moeite zijn om op te schrijven. Meestal onthoud ik die gedachten. Vreemd. “Bent u de kleinzoon van Buster Keaton?”, vraagt ze me terwijl ze haar gevlekte hand op de mijne legt. “Helaas”, zeg ik haar,”Buster Keaton was een meester en ik ben maar een veinzer met af en toe een beetje geluk.”. “Ik heb geslapen tot tien uur dus ik zie heel goed en het was een diepe slaap met veel dromen en jij kwam er in voor.”. Ze knijpt nog een keer in mijn hand en draait zich om en ik vraag me van alles af van laag – bij – de -gronds tot ontzettend lachwekkend.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s