de acteur met de zwavelstokjes

Hebt u ook zo’n hekel aan deze dagen? Het is alsof ze plots uit de lucht vallen. En toch ken ik heel veel mensen die gek zijn op deze dagen van kerst – muziek – kado’s – gekte. Ze zijn er al maanden op voorhand mee bezig. Als excuus gebruiken ze dan dat ze de drukte voor willen zijn maar zodra het december is kunnen ze zich niet meer houden en planten op de meest onbeduidende plekken in hun bestaan kerstversiering neer. In mijn vroegere bestaan – als kok en kelner – werkte ik veel in functie van dezer dagen, vlogen ze voorbij en verdiende ik er ook nog veel geld mee. Nu is het theater gesloten op de feestdagen en veel geld verdienen in deze sector is al helemaal een utopisch kerstverhaal.; de acteur met de zwavelstokjes. Misschien zit daar iets in? Misschien kan ik dezer dagen kerstverhalen bij mensen thuis gaan vertellen? Kwestie van uw feestje wat op te vrolijken zonder dat ik het feestje moet meemaken?! Dit is een win – win situatie, ik voel het! En over de prijs valt te onderhandelen, toch? Het is kerstmis voor iedereen. Toch? Laat maar weten waar en wanneer! Waar ik wel een hekel aan heb is als het te gezellig word. Niet te gezellig want dan raak ik niet meer weg. Gezelligheid heeft op mij de zelfde uitwerking als lijm, ik kan me er niet van onttrekken. Lijm, gezelligheid, kerst; in die volgorde.


1 Comment

  1. Jammer ik had je heel graag ingehuurd voor één of meer van die boeiende verhalen maar helaas, de lijm heeft zich hier al tot in het kleinste hoekje genesteld. Of misschien toch, met een flesje terpentijn onder de kerstboom? alleen die geur….ahhhh.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s