Goed doen alsof.

In het eerste seizoen van Witse was ik een boef. Vorig jaar stierf ik in “Witse”, na een dramatische dubbelaflevering waarvan de plot al na drie minuten duidelijk was. Ook in het laatste seizoen zal ik wederom te zien. Ik denk dan altijd, “wat nen afzuip voor die mensen die dien dvd box kopen.” Maar goed, wie koopt dan ook den dvd box van Witse en daarbij mensen zien dat niet, hé?! Want toen ik vorig jaar – de volgende dag over straat liep stonden mensen stil en riepen; “da kan ni! Gij zét dood!.”. Mensen zien niet dat het een fictieve wereld is waar je deel vanuit maakt in die televisiekast. De vrouw die bij de bakker werkt maakte zich ook zorgen,”ik dacht; allé, hij zal d’r morgenvroeg ni zèn, want ‘em is geweest.”. Daarna verontschuldigde ze zich gibberig en zei, “ja, ’t is een dunne grens, hé!”. Dan heb ik zo’n goesting om te roepen dat het helemaal geen dunne grens is dat er een fucking kast rond zit en dat het niet bij u in de living gebeurt ondanks dat ge het in uwe living kunt zien; het is televisie! Het ergst is als ik aan de zee ben, daar meent iedereen u altijd te kennen. Ik weet niet wat het is, waarschijnlijk de schijnbaar ontspannen sfeer of het “vakantiegevoel” of “het uitwaaimoment”, “ik ken u van ergens maar van waar?”, is dan de meest gehoorde vraag. Meestal antwoord ik krom en zeg hen dat ik gisteren nog in het nieuws zat omdat een bank heb overvallen. Soms vragen ze ook om nog eens “te kijken zoals fredje”. Fredje was een figuurtje dat ik speelde in een VTM reeks, “Dennis” genaamd. Dat was een populaire reeks en in die populaire reeks speelde ik de constante loser Fredje, een rol die me wel lag…. En aan zee vragen mensen dan om “het gezicht van Fredje” nog is te trekken want ook zij zien niet dat ik een acteur bent. Want voor hen is een acteur iets wat je doet na je uren in een zaal waar je ook fritten kan krijgen. Maar ook ik ben een dwaas, want dan trek ik het ietwat overdreven verwonderde gezicht van Fredje en ook ik knik minzaam als mensen roepen; “gij zét toch dood!”.Want het is waar, eigenlijk….het is ook moeilijk, hé! Goed doen alsof.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s