Maria Vaart, vanaf 30/08/2011.

‘Maria Vaart’, is vanaf dinsdag 30 augustus 2011 tot 17 september 2011 terug in de zwaaikom van Beerse. Tijdig tickets reserveren is de boodschap!

Knack schreef:

‘De ruwe stem van Nelissen is de perfecte drager voor de vaak gore , grappige levenslessen die ze op het kind Maria loslaat. Zij levert de verlossende lach als het te schrijnend dreigt te worden. Sien Eggers is de koningin van de aarzeling die de lafheid van het niet – handelen belichaamt. En Marit, die verandert moeiteloos van het koppige, gekwetste kind in de vertwijfelde moeder’ (…) ‘…Het is knap hoe de schrijver Perceval hier een psychologisch portret schetst: een portret van binnenschippers, luidruchtig vanbuiten maar binnenvetters wat hun gevoelens betreft. Een portret van moeders hoewel afwezig want dood zo levensbeheersend immer aanwezig voor hun kind. En een portret van drie vrouwen in hun rivaliteit voor een afwezige man/vader hun eigen kans op geluk vernietigend. Of hoe elke vorm van afwezigheid soms de sterkste vorm van aanwezigheid wordt, puur uit compensatie….’

De standaard schreef:

‘Zo’n stil portret, hemels én aards, is nieuw voor het locatieparcours dat Het Gevolg al een paar jaar aanbiedt onder de noemer ‘Littekens in het landschap’. Even werd gevreesd dat het te afstandelijk zou zijn voor het brede Kempense publiek dat hier spontaan op af komt. Nergens voor nodig, zo blijkt. Maria vaart spreekt direct aan. Varen wordt hier een reiniging, zeepsop voor de ziel.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s