Wortel van glas (nog 1 keer)

Ik weet, het is al dikwijls gezegd maar het ziet er nu naar uit dat dit echt wel de allerlaatste keer is: 18 september van dit jaar om 18.00u speel ik Wortel van Glas in Lommel. Kaarten en info vind je bij het Glazen Huis in Lommel.Nu kan je ook al in stilte naar de wortels gaan kijken in het Glazen Huis in Lommel.

“Nonkel Biet praatte wel vaker over dingen die ik maar half begreep of helemaal niet. Over hoe voorzichtig wij met glas en porselein omgaan, opdat het niet zou breken, maar hoe wij nog voorzichtiger worden eens het gebroken is en wij de scherven ruimen. ‘Voorzichtig met dat potje! Laat niet vallen of het breekt! Lap! Tingel! Klingeldeklingeldetingel… Voorzichtig met de scherven! Pas op! Geen bloed! Geen bloed!’ Dat klopt, maar ik heb het pas veel later ingezien. In het Oosten heb ik het ingezien. Toen ik tegen het porseleinen meisje zei dat ik niet kon blijven… Maar ik vertel dat later wel.”

Wortel van glas is geschreven en geregisseerd door Josse De Pauw in opdracht van HETPALEIS. De Pauw haalde zijn inspiratie bij een installatie van de Nederlandse beeldend kunstenares Maria Roosen: glazen wortels lijken uit de hemel te vallen. De Pauws tekst draait rond kwetsbaarheid en fragiliteit. Onder een gewelf van glazen wortels krijgt het hoofdpersonage Wortel van Glas, gespeeld door Stefan Perceval, levenslessen van zijn wijze nonkel Biet. Hij reist naar de vier hoeken van de wereld op zoek naar zichzelf. Eavesdropper creëerde een delicate soundscape voor deze sensitieve productie.

Wortel van glas is een schoolvoorbeeld van wat een samenwerking vermag. De uitstekende vertolking van Perceval, de heerlijke vertelling van De Pauw, de prachtige glazen wortels, de soundscape, kostuums en het lichtontwerp, alles is perfect op elkaar afgestemd.”

Elke Van Campenhout in De Standaard (24/12/2002)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s