Materie met de knipoog

Ik ben betrokken. Ik ben betrokken bij dit leven omdat ik er onderdeel vanuit maak. Ik ben betrokken omdat ik me grote zorgen maak over hoe we met elkaar omgaan op deze aardkloot of gps- gewijs gezien toch op die enkele vierkante kilometers waar ik hier op beweeg. En tegelijk zou ik me soms op een onbewoond eiland willen terug trekken om er nooit meer van af te komen omdat het verhaal dat ik vertel een verhaal is van een kleine man en dat heeft niets met macht te maken. En iets wat macht-loos is interesseert weinig mensen. En natuurlijk zijn er mensen die wel in mijn verhaal geloven en als ik dan vraag waarom ze er in geloven krijg ik dikwijls het antwoord omdat ik het vertel en doe met de knipoog. En dat die mensen die knipoog zien en begrijpen daar ben ik die mensen heel dankbaar voor want die knipoog relativeert misschien maar opent ook nieuwe perspectieven en het zorgt er voor dat de materie waar ik mee bezig ben levend blijft. En dat mogen we niet vergeten: Kunst is levende materie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s