Aanhoudende vorst

“De aanhoudende vorst”, dat vind ik nu een schone uitdrukking in deze koude dagen. Als dat een mens zou zijn dan zou dat echt een doorbijter zijn, de aanhoudende vorst. Zo ne zotte koning die nooit wil aftreden. Misschien herkennen we ons daar wel allemaal in? We bijten ons toch allemaal een beetje vast in dit leven? Misschien hebben we allemaal wel last van “aanhoudende vorst”? En toch loopt het leven soms zo z’n eigen gangetje en treed er dan weer dooi – en dooltijd op. Ook dat levert altijd iets op. Soms dat je daarna veel minder aanhoudend bent. En toch hebben de meeste mensen liever dat je aanhoudend bent…

2 Comments

  1. Het schijnt dat de aanhouder altijd wint. Maar wat is dan “nen aonhawer?” Is dat ook een vorst of eerder een worst? Naar mijn gevoel is een aanhouder dikwijls een naïveling die eerder uithoudt dan aanhoudt. Een uithouder is een uitslover die zich in de woelige zee des levens aan een hout vastgrijpt om het
    toch maar vol te houden en zich veel onthoudt om aan zijn houtje te blijven hangen.
    Dus aanhouder, houdt u in, dat is altijd goed om het uit te houden. Vroeger voeren ijzeren mannen op houten schepen en nu varen houten mannen op ijzeren schepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s