Sollicarrefour.

Hoorde vandaag op het nieuws dat een distributiecentrum van Carrefour staakt omdat er een kans bestaat dat ze zullen moeten sluiten. Wel, uit solidariteit dacht ik, ik ga vandaag is winkelen in de Carrefour. Ik heb Nederlandse familieleden en die worden nog luidruchtiger als ze zien wat voor een hyper-supermarkten we hier hebben, dus met dit in gedachte liep ik door de Carrefour en wat me onmiddellijk opviel was hoe vuil het er was. Links en rechts lagen in bijna alle gangen producten op de grond, het groenten en fruit lag er werkelijk belabberd bij en dan was er het nog het personeel…Even dacht ik, ik zeur niet ik kom hier uit solidariteit met de werknemers van deze hyper – winkel maar hun gezichten, hun houding sprak van een zulk een leeghoofdige onverschilligheid dat ik me moest inhouden of ik was aan de bewaking gaan vragen om de winkel nu al maar te sluiten. Het toppunt trof ik aan de kassa waar een klein
zonnebank gebruinde vrouwtje met de blik van een dode cavia de producten inscande. Ik probeerde haar nog even te prikkelen door mijn rekening in twee delen te laten splitsen…SPANNEND! Maar nee, alle hulp kwam te laat; ze was dood. Een – wat mijn zoon noemt “grappig stemmetje”- liet de winkelende medeburgers weten dat kassa’s 6 en 7 gesloten waren maar dat kassa 3 wel nog open was. Het fossiel achter mijn kassa keek even naar haar kassanummer en zag dat het hier om het netvernoemde nummer 6 ging. Ze scande nog net mijn deegwaren in, sprak het eindbedrag uit en vermaande me dat ik wel wat mocht opschieten. De vrouw die nog achter me stond met twee pluizende kussens werd verzocht naar een andere kassa te gaan. De pluisjes net van haar jas geschraapt zuchtte ze haar kussens weer tegen zich aan en wist net als ik dat het de laatste keer was dat ze hier kwam. Buiten stond een man met een rode vlag en het was me niet duidelijk of het de kerstman van Coca Cola was of een vakbondsafgevaardige. Wat is het verschil?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s