burgerlijk

“Ik vond vroeger ook dat de mensen zoals jij burgerlijk waren”, zei de vrouw tegen mij. Burgerlijk? Ik? Wacht even…Ik probeerde de definitie van burgerlijk een plek in mijn hoofd te geven en kwam er achter dat burgerlijkheid in feite een moeilijk te definiëren manier van leven is , die veel mensen proberen te vermijden. Kleinburgerlijkheid en grootburgerlijkheid staan beide voor hetzelfde, alleen heeft de grootburger veel geld en de kleinburger weinig. In dat laatste kan ik me wel herkennen. Burgerlijkheid op zich is een oppervlakkige levensstijl en daar slaagt de persoon die voor me staat de bal helemaal mis maar ik zeg niks want ik kan niet tegen dommigheid en misschien is dat dan wel heel burgerlijk. Ja, misschien wel? Ik rijd in stilte naar huis en denk er aan om een droom achterna te jagen, de welke weet ik nog niet en zal ik ook niet kenbaar maken. Waarom? Omdat je niets aan beeldvorming kan doen en blijkbaar is dat heel burgerlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s