Dorp aan de stroom.

Ik ben da gezemmel over die Lange Wapper brug zo beu, hé gasten.
Luistert, dat da ni gezond is da staat als ne paal boven water. Met den auto rijen is ni goe voor ’t milieu dus als ze zo’n brug rond een stad bouwen is da duidelijk dat het ni de brug is die voor de smeerlapperij zorgt maar wel de gebruikers d’r van. Da verhaal met die tunnels da werkt ook op m’n zenuwen want ook da is geen oplossing. Trouwens moette voor alle twee die scenario’s tol betalen en dan krijgde nog een ander probleem nl.; sluipverkeer. Want kende gij nen Euroburger die graag geld uitgeeft om over een stuk asfalt te rijen? DE VRAAG die gesteld moet worden op da referendum is; is Antwerpen een grote stad, ja of nee?

Nu probeert Antwerpen krampachtig een stad te zijn door oa. televisiereeksen met Axel Daeseleire te maken, den enige acteur die of het nu als flik of als dokter of als pooier altijd hetzelfde blijft spelen nl. Axel Daeseleire die just van den tandarts komt. Afin, niks dan goed over den Ax ’t is nen toffe en da vinden samen met mij alle “Eén” kijkers,ook allemaal Antwerpenaars!

Maar als Antwerpen dus een stad wil zijn dan zullen ze dus iets moeten doen aan da vermaledijd fileprobleem want het staat hier altijd stil en of het nu een brug is of tunnels dat doet er niet toe want ook da fileprobleem wordt veroorzaakt door het te veel aan auto’s die altijd maar weer door da gaatje proberen te kruipen, de Antwerpse ring genaamd.
En dan hoorde soms zo ne politicus zeggen; “ ja, als de economische koopkracht terug gaat aanzwengelen dan moeten we klaar zijn om dat allemaal te verwerken en dan kunnen we ons niet permitteren dat er tijd wordt verloren in de file.” En al die andere transportmiddelen waar de laatste jaren zo duchtig is in geïnvesteerd? De spoorwegen, de binnenvaart…ik noem maar wat maar daar heeft niemand het nog over. Antwerpen moet beseffen dat het een praline is een schoon praline maar dat ze hier en nu haar maximumcapaciteit heeft bereikt en als dat niet zo is dan moeten we niet zeiken over een brug of over tunnels.Ik geloof niet in bruggen en nog minder in tunnels want Antwerpen is een dorp en heel deze discussie maakt het nog is duidelijk. Wat we nu gaan doen is typisch Vlaams, we stemmen massaal NEE en dan zitten we binnen tien jaar  met dezelfde vraag. Maar dat is pas binnen tien jaar, hé! Woar hedde gij het na over?!?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s