ik heb het gehad.

“Ik heb het gehad.”,riep de man en toen begon hij al alles op te sommen waar hij het mee gehad had. En terwijl hij dat deed dacht hij aan de tijd en energie die hij in al die dingen waar hij het mee gehad had gestoken. En daar ging hij mee ophouden, dacht hij. Want die dingen hielden hem nog steeds bezig. Meestal ’s nachts of ’s ochtends, lang voor de wekker af ging.
Hoe hard hij ook probeerde het leven had een structuur gekregen waar ook de dingen waar hij het mee gehad had in zaten. “ik heb het gehad”, werd een slogan, een slagzin om het leven af en toe aan te vallen wetende dat hij er niks aan kon doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s