Fladderende ziel

D’r zat een duif in mijnen hof.
Ze wilde sterven, daar in een hoekske van mijnen hof.
Ik dacht, kan ik daar nu iets zinnigs over zeggen?
Of moet ik die duif toespreken, aanmoedigen?
Ze keek me aan, wantrouwig zoals alleen een duif kan kijken en ze ging in da hoekske zitten.
Ik gaf haar water maar daar moest ze niks van weten en ze stierf.
Sindsdien is mijnen hof een soort van afscheidsplek voor vogels.
Want sindsdien komen er hier regelmatig duiven zitten met zo nen blik van “ik gaan subiet is goe sterven in uwen hof, sé!”. Ik probeer het tegen te gaan door de duiven bij tijds weg te jagen zodat ze in nen andere hof gaan sterven. Maar hoe komt da nu? Zou het zijn van da mortuarium hier achter mij komen? Mijnen hof komt uit op den hof van een mortuarium. En dan denk ik zo van, “awel, voor elken dooie die daar binnen komt vliegt er hier een duif rond. Kwestie van te geloven in reïncarnatie. Een duif = nen dooie.” Maar wat is dan een dooi duif? Reïncarneert dat ook? Tot stof tot stront tot ik weet het ni. Ik dacht wette wa, ik gaan ne vogelschrik ophangen in die boom waar al die duiven in zitten maar daar gaan ze in het mortuarium ni mee kunnen lachen. Stelt u voor dat er just eene z’n eigen heeft opgehangen en dan komen die familie en vrienden en dan zien die daar zo ne vogelschrik in nen boom bengelen! Da’s ni goe, jong. Ik blijf geloven dat nen dooie mens een fladderende ziel is. Da geloof ik. En een duif komt dicht in de buurt van een fladderende ziel!

2 Comments

 1. Beste Stefan ,voor dat de” doif” dood is
  kan je ze in het vervolg naar de socio brengen
  de socio in Deurne
  is een opvangcentrum voor vogels
  zij verzorgen ze met liefde hoor
  verleden week hadden we een jonge merel in onze tuin,vermoedelijk
  uit het nest gevallen (merels hebben 2x een nest soms )want je zou denken uit het nest gevallen ….’t is bijna herfst ….
  de moeder kon er niet bij want de kat zat op de loer ….en zij maar roepen ocharme
  en ik maar schuldgevoelens hebben ,mijn vriend bracht ze naar de socio
  de jonge merel zo ver van haar ….in Deurne
  achter jouw hoek ….maar ja
  anders was hij een vogel voor de kat geweest
  wat was nu het beste ?

  Fladdergroetjes

  Angela

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s