pour les Noorderlingen: Bal in de file!

De autosnelweg stond dicht. Of zeg je dat zo niet? Er was geen beweging? File? Stilstaand verkeer? Ja, ’t is namelijk zomer en langs waar ik woon trekken horden Noorderlingen naar het Zuiden. En alsof dat je ze niet kent laten ze zich gewillig herkennen met bijbehorende sleurhut of dakkoffer en de fietsen niet te vergeten. En daar sta je dan…net van je werk en je wil maar één ding en dat is zo snel mogelijk naar huis. Stil. Naast je zo’n gezinnetje dat helemaal opgewonden voor zich uit  zit te staren met in hun ogen de prangende vraag of het zuiden nog ver is?  En ja dat is zo, het zuiden is nog ver. En wat ik ook niet begrijp is waarom ze allemaal langs hier rijden. In hun eigen land hebben ze een heerlijk stuk snelweg – de A 58 – waar het verkeer nooit stil staat en daar kan je dan vanaf Terneuzen oversteken en zo via Gent naar Lille en daar de keuze maken naar eender welke autoroute. En dan hoor je wel eens Noorderlingen – en ik hoor ze de laatste tijd heel vaak – die dan zeggen dat het sneller gaat via Antwerpen. Maar dat is niet zo. Niet altijd zo want als ze allemaal langs hier komen is er niks voor nodig om het hier stil te laten staan want we hebben nog geen Lange Wapperbrug of Tol tunnels…En hier komen alle nationaliteiten samen en die rijden allemaal anders en naar het schijnt rijden de Belgen het slechts van heel Europa! Dus, voor jou en onze rust kom niet langs Antwerpen als je naar het Zuiden wil want het is hier alle dagen bal. Ja, ik stond in het bal en naast me zo’n gezinnetje dat weg wil van hun dagelijkse beslommeringen en het gewoon fijn vonden om stil te staan want dat bracht hen al verder weg van hun wereld dan ze zich dagelijks kunnen veroorloven. Leve het bal, leve de file!

2 Comments

  1. Noorderlingen voelen zich graag thuis, daarom staan ze graag in de file, ze zijn het immers gewoon. In hun sleurhutje of frituurke hoe je het ook noemt, staat vast en zeker een bloempotje, kandelaartje en lampedairke. Ja dan voelen zij zich thuis.

  2. vrienden voor het leven
    met een traan en een roos zie ik je vanver je bent een fantastissche ster ik zie je staan met een roos en een traan staat in de maan gesschreven wij blijven vrienden voor het leven met een roos en een traan moet ik je laten gaan lieve ster lieve maan ik geef jou een mooie roos en een traan want ik zie je staan en in het maanlicht stond gesschreven wij blijven vrienden voor het leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s