La lente is er! (uit Bolleke sneeuw.)

La lente laat licht lopen langs
jullie vingers jullie handen
jullie hoofd dat danst
als we bewegen met die onderkant
want de winter is verdwenen
en de zon geland
op je neus je buik
op de kat achter de ruit
die kijkt naar dat vogeltje
dat buiten fluit
Ja lente laat licht lopen langs
jullie vingers jullie handen
jullie hoofd dat danst

Ref.: Ik
ben
de
lente

2.

La lente laat licht lopen langs
de muren in de klas
en die rare plant
heeft nu bloemen die bloeiën op z’n stekelstam
want ik lente ben verschenen
en de wereld warm
jullie jassen kunnen kwijt
als mama niet kijkt
en dan spelen we buiten
tot de zon verdwijnt
want lente laat licht lopen langs
de muren in de klas
en die rare plant

Ref.: Ik
ben
de
lente

6 Comments

 1. Bolleke sneeuw,solleke bneeuw
  nu dartel je nog even
  maar soon in het lentegroen

  zullen
  je ijskristallen smelten

  als ….”zneeuw foor de son”

  Angela
  woorddartelt als de lente vandaag

 2. de winter is voorbij want nu is sneeuw van klij ik zeg tegen mijn lievelingsbloem daar ben jij ik ben zo blij want nu is de winter voorbij en is de bloem weer van mei en niet meer van klij ik heb eeen roosje van dou want dit gedicht is speciaal voor jou

 3. de sneeuw duistert weet je luistert de winter fluistert en duistert de winter duistert en fluistert de winter fluistert luistert ik duistert de winter fluistert en duistert de sneeuw smelt gou want de sneeuw zegt ik mis jou want jij hebt een hartje van douw rente rente rente het is lente zegt pief pief jij bent lief de winter zegt een spreuk ik vind je leuk in de winter is het kou want ik wil zeggen ik mis jou en je hebt een hart van douw de lente zegt ik hou van jou nu heb je geen kou meer maar jij hebt een hart van dou en ik mis jouw er is een roosje van dou want het zegt ik hou van jou een roosje van dou want dit mooie gedicht is speciaal voor jou

 4. de winter is voorbij nu is de lente weer van mij de sneeuw is nu van klei want de rode roos is weer van jou en mij oh het is een kwart nu heb jij een hart van dou de lente zegt ik hou van jou want nu is jou hart niet meer van dauw en heb jij niet meer kou jij hebt een hart van dauw lente ik hou van jou want jij hebt een hartje van douw ik hou van jou mijn lievelingskleur is blauw want ik mis jou de bij zegt zoem want jij bloeit open als een mooie bloem dde winter zegt snuffel want ik geef jou een dikke knuffel een roosje van dou want dit gedicht is speciaal voor jou

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s