wereldse kopstoot met een verleden.

Terwijl de wereld zich hopelijk klaar maakt voor een historische kopstoot. Duik ik even het verleden in voor het goede doel.

“De voorbije week ontvingen alle basisscholen in de provincie Antwerpen gratis het luisterboek  al 90 keer Nooit Meer. Het Vredescentrum van de Provincie en de Stad Antwerpen en HETPALEIS grijpen met deze cd de viering van 90 jaar Wapenstilstand aan om leerlingen al van in het basisonderwijs bewust te maken van de symbolische betekenis van deze herdenking in de hedendaagse geschiedenis. Via een reeks korteoorlogsverhalen – speciaal voor dit project verzameld en geschreven – willen we de kloof tussen heden en verleden overbruggen.zesdeklassen van de provincie Antwerpen deze week (3-7 november) in een gezamenlijke actie dagelijks een moment inlassen voor zo’n verhaaltje, liefst rond 11 u.Het project is niet opgevat als een éénmalige actie. De cd kan jarenlang gebruikt worden in de aanloop naar Wapenstilstand. Leerkrachten kunnen hiermee op een sprekende manier stilstaan bij ‘oorlog en vrede’ en het belang van herdenken. Om het project extra in de verf te zetten trekken enkele acteurs erop uit om zelf voor te lezen.

Het opzet is eenvoudig. Op de cd staan vijf verhalen ingespeeld door podiumkunstenaars. Iederverhaaltje duurt gemiddeld een tiental minuten. Auteurs en lezers van dienst zijn: Stefan Perceval, Dimitri Leue, Joke van Leeuwen, Kerensa Verhoosel, An De Donder en Hanneke Paauwe.Het is de bedoeling dat alle 

Zelf lees ik voor op donderdag 06 november om 11.00 u. in de Arthurschool in Borgerhout. Iedereen welkom!

1 Comment

 1. • Elf November

  • Voorbij de eerste slachterij
  • van deze twintigste eeuw.
  • Velen vielen als zaden in’t zand
  • voor een god en een vaderland.
  • Hun lijkwade nu, hangt
  • in de hoge masten
  • Zij dekt de lading
  • van de machtige kaste.

  • Tijd nu voor carnaval.
  • Zwieren, zwelgen en zweven,
  • maak veel plezier.
  • Het mag nu even.
  • Tot kerk, staat en economie
  • bepaalt de vijandschap
  • en wie leven mag
  • of sterven zal.

  • Wout 11/11/1996

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s