is dat dan nieuws?

Ik heb geen naam voor of achter de naam die ik heb.

Heb niks te verbergen.

Gisteren kreeg ik telefoon van een journalist die me vroeg wat ik er van vond om als freelancer door dit bestaan te gaan. “Is dat dan nieuws?”, vroeg ik hem. “Ja, want blijkbaar hebben enkele acteurs een manifest geschreven waarin ze hun onvrede uiten over het feit dat er zo weinig werk is.”

En ja, dat is zo. En ja, ik ben niet gemaakt voor dit bestaan en weet niet hoelang ik het ga volhouden. Probeer er nu al bijna elf jaar van te leven en het lukt me goed. Maar hoe lang weet ik niet want ik heb nog contracten tot oktober ’09 en dan weet ik het niet. Nog niet, maar dat is eigen aan dit bestaan. Het bestaan als artiest,  dat je niet weet wat er komt.

En dat is ook zo in mijn leven, ik bedoel niet alleen in mijn artistieke bestaan want er is nog een leven helemaal er naast en dat leven is bij wijle wreed intens want voor de liefde ben ik te kolossaal – dat is zowel fysiek als mentaal – en als vader ben ik student in een levenslange leerschool waar ik gelijk de moeilijkste graad probeer te halen.  Maar wat ik wil zeggen is dat of het nu in de liefde is of als vader of…het gaat om de mens die de kern is van dit leven en dat vergeten mensen zelf nog wel ‘ns. Mensen die heel hard bezig zijn met te over – leven, theatermakers die alleen ook alleen maar bezig zijn met te over – leven en geloof me, op een dag lopen ze zichzelf voorbij en zien ze dat het beter was vanuit de mens te vertrekken in plaats van een doel te willen bereiken.  Ik heb zelf ook moeten leren maar heb het nu wel begrepen, hoewel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s