boter in mijn gat!

Sommige mensen zeggen dat wij hier in België met ons gat in de boter zijn gevallen. Volgens de tabellen van de uno zijn we het tweede beste land ter wereld om te wonen. Wat hun criteria zijn weet ik niet maar ik vind het hier ook niet zo slecht dus…afin, ‘k versta dat. Ik begrijp ook dat heel veel mensen dromen van macht om zo een positie in dit “gat – in – de – boter- land” te verwerven. Maar dat gezeik en geziek in de politiek over dat Brussel – Halle – Vilvoorde hangt zo gigantisch mijn strot uit, hé. Nogmaals, ik begrijp dat er macht moet zijn om zo duidelijk te maken wie het voor het zeggen heeft maar ik begrijp niet dat in dit zogenaamde “gat – in – de – boter- land” er een heuse stammentwist bezig is over het hoe en wat van een paar postjes. En weet je wat het helemaal van de pot rukt?  Hoe langer ze er over zeiken hoe duidelijker het wordt dat we die politici niet nodig hebben en dat ze zichzelf aan het castreren zijn. En dat vind ik dan weer een goeie zaak, want zeg nu eerlijk wie gelooft al die gasten die ons daar zogenaamd vertegenwoordigen? En bij wie vertegenwoordigen ze ons?

Bij zichzelf?

Ik vind het goed dat ze zelf inzien dat ze er iets aan moeten doen want ik weet wel dat als België een modern bedrijf zou zijn er dringend een herstructurering moet plaats vinden en niet alleen bij de arbeiders maar ook bij de staf. En ik ben graag bereid om dan samen met de gehele bevolking eerst te dromen over hoe ons landje het er idealiter zou uit zien om dan door een groep terug gefloten te worden en zo verder en zo voort.

 

Ach ja, ik gun het ze hoor, onze politici, ik gun ze het allemaal; de kleine en grote voordelen maar ze moeten niet verschieten dat het mijn kloten uithangt en met mij van vele duizenden mensen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s