fragment uit HARTEKOP

Ziede die reiger? Ik zou willen da ge weg waart. Dan kon ik tegen die reiger spreken. Ziede die reiger?  Elk jaar komt ‘em langs en zit die naar mij te kijken, die zotte reiger. En als gij hier ni zijt dat doe ik altijd of gij het zijt. En dan spreek ik een uur of twee tegen hem. Ik spreek met u alsof ge d’r dan zijt, we moeten dan een heel jaar in-halen.En alsof de deur te traag dicht valt vliegde weg en weet ik, volgend jaar zien we elkaar weer, gij zotte reiger.

Elk jaar zo een uur of twee en dan is ‘em weer weg.

’t Is den eerste keer dattem hier is als gij hier zijt.

En dan verlang ik naar warmte en naar den tijd da ge me vast pakte.

fragment uit Hartekop voor HETGEVOLG.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s