hoe sterft de zon?

“Papa, hoe sterft de zon?”. Ik weet het niet, het is een vraag die niet te vatten is. Ik zocht het op en las dat er nog geen antwoord is op deze vraag. De vraag behoort tot de fundamentele wetenschap, kennis omwille van de kennis zonder dat een concrete toepassing in zicht hoeft te zijn. Mijn zoon stelde me deze fundamentele vraag en ik kan hem geen antwoord geven. Als hij me gevraagd had, “papa, hoe sterf jij?”. Dan had ik hem kunnen zeggen dat ik hoop dat de dood me ooit snel zal komen halen zonder al te veel verhaal. Maar aan de zon verbrand ik mijn handen. En fundamentele wetenschap is wetenschap die geen concrete toepassing hoeft te kennen in het dagelijks leven. En dan heb je ook nog fundamenteel geloof of zelfs fundamenteel zelfvertrouwen maar niemand kan zeggen hoe de zon sterft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s