Hartekop

In de zomer van 2012 maak ik voor HETGEVOLG  ‘Hartekop’, een voorstelling die zal spelen op het voormalige militaire vliegveld langs de weg tussen Zoersel en Oostmalle, een domein dat als bevoorrechte getuige van de Koude Oorlog een geschiedenis draagt.
“Op deze bijzondere plek maakt Stefan Perceval, na het succesvolle ‘Maria Vaart’, opnieuw een aangrijpende voorstelling over het leven van de beroepsmilitair op lange missie en de eenzame zelfredzaamheid van de achterblijvers. Klassieke thema’s als menselijke overmoed en loutering, maar ook zin en onzin van oorlog verweeft hij met het mededogen en de tederheid waarmee hij de personages in dit verhaal neerzet.
HARTEKOP wordt een overweldigende theatervoorstelling met een bijzondere cast, die ons zo hard doet lachen en schreien met de groteske gevolgen van opgeklopt nationalisme, dat we heel even een vreemde in ons eigen land zouden willen zijn.”
spel
Stefaan Degand, Marit Stocker en An Nelissen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s