de maan is er altijd.

Als kind kon ik er maar niet aan uit hoe de maan in Antwerpen dezelfde als in Limburg kon zijn?  Ik had de verhoudingen van deze planeet gemist maar dat gebeurde wel meer. Deze week scheen de maan verblindend fel. Het chloorwitte maanlicht bleef roerloos hangen en toonde me vele nachten de weg terug naar huis. De laatste week was als een ritueel – wanneer is het dat niet – waarop we ons langzaam voorbereiden op wat komen gaat en wat hier is. Samen met mijn studenten uit Lommel speelde we ZWARTE ENGEL op de opening van PONT. PONT is een project waar we al vele jaren van dromen en dat -dankzij de steun van de provincie Limburg – van start kan gaan in HETDOMMELHOF in Neerpelt. Meer dan een symbool is PONT een noodzaak.  Niet sociaal-artistiek,  maar een noodzaak.Geen boeken die mensen in een hokje stoppen. De kunsteducatieve sector speelt (nog) geen wezelijke rol, da’s duidelijk. We moeten er meer ondersteuning voor zoeken en die rol zal PONT met veel liefde spelen. Maar daar vertel ik later nog wel eens over. Na zo’n week waar ik mijn gezin alleen in het maanlicht zag terwijl ik de voetsporen van hun dag reconstrueer en we communiceren met briefjes kwam ik vandaag mijn vrouw weer tegen. Ze had haar moeder aan de lijn en was triest omdat we net een weekend hebben gepland op een dag dat haar grootouders een feestje voor hun huwelijksjubileum hebben gepland. Dat zal je nu altijd zien, je kan niet met je ogen knipperen of er wordt iets anders gepland. Ik ga in bad zitten en week een weekend coaching van mijn lijf. De komende week zal de maan er minder zijn maar de tochten naar Leopoldsburg, Lommel, Lint, Leuven, Aarschot en Maastricht niet minder fijn. De maan is er altijd.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s