goeiendag zeggen

Zou ik lang leven? Een imker weet dat een bijensteek een anafylactische shok kan veroorzaken . Een dichter die nonsens schrijft kan aan het gas gaan hangen. Een loodgieter springt gemakkelijk in het kanaal met een aantal buizen om zijn nek. Een leeuwentemmer gaat verkleed als clown het tijgerkooi binnen.De lengte kan je dus zelf bepalen. Jammer…want er zijn nog te veel gekken die hun mensenleven volsteken met idiotie waaraan niemand iets heeft. Soms is het lachwekkend maar meestal verontrust het me dat dat soort mensen voorbij gaan aan de meest elementaire dingen in dit leven, een goeiendag zeggen bijvoorbeeld. Toen ik nog alleen was kon ik uren en dagen bezig zijn met het voorbij gaan van de mensheid aan die kleine vormen van gelukzaligheid.

Nu heb ik het geluk dat ik dagelijks mag voelen wat er in mijn hart zit en blijft. Mijn vrouw heeft me genezen van het kauwen op laffe en hautaine scherpzinnigheid die ons niet red noch verbind. Want uiteindelijk doet de wereld er niet toe, het enige wat er toe doet is wat er in ons hart blijft. Dat is de werkelijke inhoud van ons leven. En dat wil ik overleven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s