een zien – in ervaring.

Hoorde gisteren Jan Hoet op de radio:

“Mocht ik vandaag leven zou ik waarschijnlijk een autist zijn of een boderliner. Borderliners kenmerken zich ook door hun faalangst. Ik heb dat nu vandaag minder, moet ik eerlijk zeggen; op een bepaald moment ben je gewapend. Maar als ik jonger was had ik dat toch vaak,  zo’n faalangst. Bijvoorbeeld om contact op te nemen met ne groten artiest, bijvoorbeeld.  En uiteindelijk ziet ge  dat dien artiest content is dat ge hem treft. En vandaar het conflict tussen faalangst en het gunstig resultaat dat ge daar aan hebt.”

” Wat is een afbeelding? In taal wordt een appel vertaald door het woord: appel. Want dat is een code. In kunst hebt ge eigenlijk ook een code; als ik een appel schilder moet het den indruk geven dat het een appel is. Maar…maar die appel in de kunst is alleen maar interessant als het een zien – in ervaring wordt. Namelijk dat ge tegelijkertijd- simultaan- de appel ziet en – tegelijkertijd- de evolutie van de kunst.”

Je kan de volledig uitzending herbeluisteren op radio1.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s