Outside In!

Op uitnodiging van mevrouw Aaltje van Zweden van de Nederlandse stichting “Papageno” mag ik deze tweedaagse in Amsterdam openen.

In de Autumn School Outside In! Kunsteducatie voor bijzondere doelgroepen staat het stimuleren van artistieke vermogens van mensen met een beperking centraal. De tweedaagse cursus biedt inzicht in de voorwaarden die nodig zijn om groepen jongeren en/of ouderen met een fysieke, visuele of communicatieve handicap, gedragsstoornissen of psychiatrische problemen te coachen bij het maken van kunst. Het gaat om het uitvoeren van artistieke producten en producties op het gebied van beeldende kunst, nieuwe media, muziek, dans en theater.

De cursus bevat een combinatie van theoretische informatie (onderzoek), workshops en presentaties van artistieke good practices. Je oefent met nieuwe, multidisciplinaire kunsteducatieve methodes. Je maakt kennis met kunstenaars en projecten van de Stichting Papageno, zoals  MuziekMakers en Ontmoeten.

De cursus Outside In! biedt je de gelegenheid zelf multidisciplinaire kunsteducatieve programma’s te ontwerpen die toepasbaar zijn in je eigen onderwijspraktijk. Ook is er ruimte in het programma om kennis en ervaringen uit te wisselen en je netwerk te versterken.

Na afloop van Outside In! beschik je over :

  • actuele kennis en inzichten uit recent onderzoek;
  • nieuwe ideeën en concepten die in je eigen praktijk toepasbaar zijn;
  • een netwerk met contacten die relevant zijn voor je kunsteducatieve praktijk met bijzondere doelgroepen.
Meer info vind je op deze link.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s