zoektocht naar je verbeelding tijdens de ZOMERACADEMIE.

De Zomeracademie is een vrijplaats voor wie een week intensief wil onderzoeken en experimenteren met beeld, geluid, zang, dans, theater, schrijven, media, kostuum, animatie, poëzie of songwriting. Je wordt gecoacht door professionele kunstenaars die je op weg helpen in je creatief zoekproces, die je bevragen en die opdrachten formuleren om je artistiek denken te verbreden. Je mag je verwachten aan een intensieve workshopweek in een stimulerend environment met cross-overs tussen verschillende disciplines, een bibliotheek met inspirerende literatuur, een digitaal platform, artist in residence, uitwisseling van ideeën en gelijkgestemde creatieve zielen.

“SCHRIJVEN OM TE bloggen, spelen EN VERTELLEN”  met Stefan Perceval

Er zijn nog enkele plaatsen vrij in het atelier dat ik deze zomer geef  waar we samen met  je hoogst persoonlijke verbeelding op zoek naar datgene wat in ieders hoofd anders is namelijk… je verbeelding!

Kunnen we met onze taal inzicht verschaffen in de werkelijke noden van dit bestaan? Zal jij, de toekomstige toekomstige, opnieuw beelden, liederen en teksten creëren die zowel de jonge arbeider, de student, de intellectueel kan begrijpen? En welke taal moeten we dan spreken? Die van het reclamebureau? Of gewoon je eigen taal, een taal die niemand nog spreekt en toch iedereen verstaat? Wie zet de pet op van wie?

Niet strikt thematisch maar wel vanuit je eigen verbeelding, toetsen we onze scherpzinnigheid, onze sterke punten, onze impulsen, ideeën, onze kennis aan de schoonheid van het beest dat theater kan zijn.

Is dit geloofwaardig? Wel, geloofwaardigheid heeft dan weer alles met verbeelding te maken. Vanaf het ogenblik dat je ervaart dat wat er gebeurt je verbeelding op gang brengt, energie en gevoelens, een soort subverhaal losmaakt, vanaf dan is het geloofwaardig.

Surf snel naar www.zomeracademie.be.

Wie  Stefan Perceval
Waar Vormingscentrum Destelheide – (Destelheidestraat 66, 1653 Dworp)
Wanneer Van 18/07/11 tot 24/07/11
Prijs € 382

€ 372 (lerarenkaart + inwoner Vlaams-Brabant + lid danspunt, lid creatief schrijven, lid opendoek)

€ 362 (attest erkend jeugdwerk)

prijs inclusief verblijf, maaltijden, workshop

Contact tel : 02/3803915 (Lies Jacob)
mail : dharts@destelheide.be
Organisator De Zomeracademie is een initiatief van dharts, educatieve dienst van Vormingscentrum Destelheide (ADJ vzw) en kunsteducatieve organisatie De Veerman. In co-productie met Aifoon, Danspunt, Creatief Schrijven, Opendoek, Kunstwerk(t) en Hogeschool Gent (KASK).

Met steun van de Provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse Gemeenschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s