stories x 2

Vorige week sprak een vrouw me aan , ze wist me te vertellen dat ze – deze reportage gemaakt in 2008 voor het programma “Stories”– gebruikte in haar “bezinningsmoment”. Geert Daelman schreef:

“Zelden zo’n eerlijke en oprechte woorden gehoord.In een tijdspanne van amper 10 minuten legt Perceval bijna zijn hele ziel bloot.Maar wat dat stom zijn betreft in het beroepsonderwijs, dat is heel erg relatief.

Ik heb Hogere Zeevaartschool gedaan, ben er door gesukkeld maar ik voel mij op vele vlakken ook nog altijd ” stom”.Het is een kwestie van zelfvertrouwen, dat bij de jongens van beroepsonderwijs op de helling komt te staan door een misplaatst idee door de zogenaamde “studenten” uit de omgeving.

Ik heb al veel dingen geleerd van die gasten uit het beroeps.Iedereen heeft kwaliteiten en dikwijls speelt het toeval een grote rol of deze al dan niet naar boven komen.Of de juiste mentor op het juiste moment op de juiste plaats.En dat is volgens mij Stefan Perceval.

Iemand met persoonlijkheid die maatschappelijke misvattingen overstijgt en er boevendien nog iets mee doet ook.Mijn waardering voor u Mijnheer Perceval.”

Op radio1.be kan je deze reportage nog steeds beluisteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s