hooggevoelig weekend

Het is weekend, voor sommigen een lang weekend. Voor mij is het ook weekend alleen weet ik niet hoe lang want ik heb heel veel schrijfwerk. Het goeie daaraan is dat ik zelf bepaal wanneer ik schrijf. Ik schrijf graag. Dat is zo. Maar ik kan ook maar één uur per dag schrijven. Da’s niet handig als je veel schrijfwerk hebt. Maar ik kan me niet langer dan een uur concentreren op het schrijven. Heb ik altijd gehad maar nu kom ik er achter dat het niet handig is als je veel schrijfwerk hebt. In dat uur schrijf ik wel heel veel en soms lukt het me ook om ’s avonds nog een uur te schrijven maar dan moet ik echt al een geniaal idee hebben…Die heb ik, wees niet getreurd, heel veel dus meestal schijf ik ’s avonds ook. Dan overwin ik mijn autisme en mijn hooggevoeligheid, maak ze partners in crime en gaan de sluizen van mijn geest open. Maar nu heb ik dus een fantastisch lief, ze heeft me afgewezen da’s waar en ik duw haar vandaag of morgen de deur uit,, maar ze blijft fantastisch. Zo gaat dat met een lief hebben, vandaag boven – morgen onder. Nee, alle gekheid op een stokje, maar ik moet ook met haar bezig zijn en da’s niet evident als je de eene geniale inval na de andere hebt en wil en moet schrijven. Dan lukt dat niet. Dan denk ik, ik schrijf het straks wel op maar dan wordt straks door allerlei omstandigheden morgen en dan ben ik vergeten wat mijn geniale idee was en dan loop ik te mokken omdat ik het niet meer weet en dan zit ik vast en dan moet mijn lief me troosten en als ze d’r niet is niemand en dan is het weekend en dan kijk ik naar buiten en denk, ’t is mooi weer en dat is het dan.

Het enige wat ik wil zeggen is dat ik graag werk, veel werk en dat ik dat dus ook in het weekend doe en als ik dan iemand van de vakbond zie, waar je toch geen bal aan hebt als je op straat staat,die meldt dat er extra premies moeten komen voor weekendwerk omdat ze anders het werk neerleggen of mensen op hun smoel timmeren dan vraag ik me af of die mensen dat werk dan wel graag doen of misschien is iedereen wel een beetje gefrustreerd omdat ze eigenlijk graag iets anders doen,iets beters. Wat weet ik niet. Maar iets…

Iedereen verdiend een goe lief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s