In je dromen.

 

Ik hoor een deur dicht slaan. Ik schrik wakker. Ik hoor het gezoem van een mug.

Ik hoor de nacht ruisen en dan roept er iemand: “Ik haat u!” .

Het is donker, alles is gestopt met bewegen. Alles,  ook de spinnen zitten roerloos in hun web onder je kussen. De mug stopt met zoemen en dan hoor ik weer een deur dicht slaan.

Gesnik in de gang. Ik trippel met mijn slaapvoetjes tot aan de deur en open ze voorzichtig.

En  daar in de gang staat een meisje te huilen.

Ze lijkt wel een prinses, ze heeft de mooiste kleren aan.

En daar sta ik dan naar haar te kijken in mijne pijama.

De kou van de wereld klopt onder mijn voeten want hoewel het hier nacht is werken de ijsberen aan de kou. De kou moet blijven ook ’ s nachts!

Een ijsblok drijft voorbij…. zomaar in het midden van de nacht.

Hij is van ver afgedreven om hier kou te mogen zijn en dan te smelten onder de warme lucht.

Die warme lucht die uit de woestijn naar hier komt gewaaid.

Ja, want als het hier nacht is poken ze in de warme landen het vuur op om onze huiden straks te mogen verwarmen.

En het meisje staat te huilen.

Ruzie in de nacht.

Ik moet haar troosten, ik zal haar troosten.

Ik neem haar in mijn armen en trek haar mee in mijn bed.

Mijn bed, een luchtschip vol piraten die haar zullen beschermen tegen al het geruzie van de nacht.

“Schip ahoi, kameraadjes!”

De tranen van het meisje drogen op door de warme landlucht die onder mijn dekentje vandaan komt. En ik voer haar mee. Door de lucht waar we vechten met wolken en sterren en schimmen en schaduwen die we zelf maken met onze pillamp. Laat ze maar komen, al die spoken die ’s nachts door onze hoofden dwalen. Die ruzie zoeken of ons willen duwen in die afgrond waar we dan toch overvliegen. Want ’s nachts, in je dromen kan je alles en ben je alles.

En dan zou ik de nacht willen stilzetten en voor eeuwig bij haar, bij dat meisje willen blijven maar dat gaat niet.

Want de tijd loopt door.

 

1 Comment

  1. dromen bestaan

    daar gaan alle mensen staan ik zeg huh waarom gaan die mensen daar alemaal staan en die kijken mij zo aan en die haan weer met zijn stome poten en die fotos laten ze verdroten ikzeg hier klopt iets niet ahhh nee die regenboog allemaal mensen weg en nu ben ik aleen geen mensen om me heen oh nee da licht staat nog aan pff ik was wakker en zij plots dromen bestaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s